Fill Correct forms of the verbs (Present perfect continuous) video

प्रिय विद्यार्थियों

आज हम इस वीडियो में Present perfect continuous tense से सम्बंधित Fill in the blanks with Correct forms of the verbs टोपिक को समझेंगे|

आप इस वीडियो को देखने से पहले Present Perfect Continuous tense को अच्छे से जरुर समझ लें |

इस वीडियो को देखने के बाद आप नीचे दिए गए examples भी जरूर पढ़े तो आपको यह टोपिक complete समझ आ जाएगा|

 

Exercise for gap filling with Present Perfect Continuous Tense

  1.He …………………..computer for five months.(learn)

  1. Has learnt
  2. Has been learnt
  3. Has been learning
  4. Is learning

  Correct answer –(c)

  2.They ………………….this road for a year.(build)

  1. Are building
  2. Have been building
  3. Has been building
  4. Have built

  Correct answer –(b)

  3.The boys…………………..football all the afternoon.(play)

  1. Have playing
  2. Have played
  3. Have been played
  4. Have been playing

  Correct answer –(d)

  4.We …………………about it for two hours.(discuss)

  1. Have been discussing
  2. Have discussed
  3. Discussed
  4. Are discussing

  Correct answer –(a)

  5.My mother ……………….. cake for me for an hour.(prepare)

  1. Is preparing
  2. Has prepared
  3. Has been preparing
  4. Had been preparing

  Correct answer –(c)

   6.I ………………….this book for two days.(read)

  1. Have been reading
  2. Has been reading
  3. Have read
  4. Has read

  Correct answer –(a)

   7.She ………………………..a novel for three months.(write)

  1. Has writing
  2. Has written
  3. Has been writing
  4. Have been writing

   Correct answer –(c)

   8.The teacher ………………..English grammar for an hour.(teach)

  1. Is teaching
  2. Has been teaching
  3. Have been teaching
  4. Taught

   Correct answer-(b)

   9.Hari …………………a kite all the morning.(fly)

  1. Have been flying
  2. Has been flying
  3. Is flying
  4. Has flown

    Correct answer –(b)

   10.Her telephone ………………for ten minute.(ring)

  1. Is ringing
  2. Has been ringing
  3. Have been ringing
  4. Has been rung

   Correct answer –(b)

 

 

Leave a Comment